Sayfalar

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Toad - CodeXpert - "Access violation" Hatası

0 yorum
Geçen hafta, PL/SQL kodları için kod analizi ve gözden geçirmesi(code review) ile alakalı uygulamaları araştırırken, hali hazırda kullandığımız "Toad for Oracle" uygulamasında, "CodeXpert"(video) diye güzel bir uygulama olduğunu farkettik. CodeXpert uygulamasının oldukça güzel bir arayüzü bulunmakta ve kod analiz sonuçlarını ve önerileri bu arayüz sayesinde kullanıcılara gösterebilmekte.







CodeXpert uygulaması command prompt üzerinden de çalıştırılabilmekte, istenilen rapor çıktıları elde edilebilmekte.Biz esasen, CodeXpert uygulamasının bu özelliğinden faydalanmak istiyorduk.
























Bu işlemi Toad kurulu olan bazı bilgisayarlarda yapabilirken, bazılarında aşağıdaki gibi hata alıyorduk:

"Access violation at address 00D38433 in module 'toad.exe'. Read of address 00000008"











Biz sorunun daha çok uygulamanın kurulumu veya kullanıcıların network üzerindeki yetkileri ile ilgili olduğunu düşünmüştük. Sorun ile alakalı internette de herhangibir şey bulamadık. Uzun ve sonuçsuz uğraşlardan sonra, daha önce de başka bir uygulamada buna benzer, alakasız bir hata mesajı aldığımızda çözdüğümüz sorun aklımıza gelerek, bilgisayarın "Regional And Language Options" ayarını "Turkish" 'den "English"'e çevirince sorunun çözüldüğünü farkettik.

Sonuç olarak, "Regional And Language Options" ayarının, her zaman, "English" olarak seçilmesinde fayda olacaktır diyebilirim...

ali kemal taşçı

1 Ağustos 2010 Pazar

Mobil Pazarlama Faaliyetlerinin İşletmelere Sağladığı Katkılar Ve Bir Uygulama Örneği - Bitirme Projem

2 yorum
Yüksek Lisans programında hazırlamış olduğum bitirme projemi aşağıda istifadenize sunmak isterim:

[Buradan da açabilirsiniz]



ali kemal taşçı